Akoestische gordijnen 

Of geluidsdempende gordijnen zorgen ervoor dat uw ruimte minder nagalmt.

Ze zorgen ervoor dat ongewenste geluiden niet kunnen binnendringen in je werk- leef-, of slaapruimte. De ervaring leert ons dat ongewenste geluiden frustraties en vermoeidheid opwekken. Akoestische gordijnen hebben het voordeel dat ze niet enkel storend geluid tegenhouden, maar dat ze ook zeer efficiënt het geluid binnen ruimtes optimaliseren.  Ze kunnen gebruikt worden om ramen af te schermen en om ruimtes te scheiden 

Daarbovenop zijn ze als room dividers een ideale oplossing om verschillende ruimtes van elkaar te scheiden zonder dat er een geluidsoverdracht plaatsvindt. Je kan akoestische gordijnen aanschaffen als transparante, semi-transparante gordijnen of overgordijnen. De akoestische glas- en overgordijnen zijn te verkrijgen in een specifieke aanbod aan stoffen die voldoen aan de technische eigenschappen voor een optimale akoestiek. 

Zware overgordijnen die bestaan uit 3 lagen ( een laag stof , een molton tussen en een laag voeringstof) zijn de meest efficiënte in de akoestische gordijnen. Zware overgordijnen tot op de grond absorberen altijd meer geluid dan een glasgordijn.  

Waarom kies je best voor akoestische gordijnen?

  • In gebouwen waar er lokalen zijn die bestemd zijn voor muziek en audiovisuele presentaties  
  • Ze  horen ook thuis in de woonkamer of in de slaapkamer vaak binnen een groot gebouw met veel ruimte of hoge plafonds.
  • Akoestische gordijnen en andere akoestische oplossingen kunnen op maat gemaakt worden.
  • Ze verhogen de verstaanbaarheid tijdens gesprekken
  • Ze zijn perfect inzetbaar bij nieuwbouw en renovatie
  • Doordat de gordijnen vervaardigd zijn uit geluidsabsorberend materiaal, laten ze alle onaangename omgevingsgeluiden in een ruimte verdwijnen. Daardoor verhoog je je concentratievermogen.
  • Wens je je ruimte opnieuw of tijdelijk in verschillende compartimenten op te delen? Dat kan gemakkelijk met behulp van akoestische gordijnen. Je creëert verschillende (tijdelijke) ruimtes naar je eigen wens en tegelijkertijd verhoog je de privacy in de verschillende delen doordat het geluid binnen het compartiment gehouden wordt. Denk maar aan room dividers of scheidingsgordijnen. 
  • Omdat je je ruimte aankleedt met gordijnen creëer je een gezellige en huiselijke sfeer.
akoestische gordijnstoffen kobe

Wat is het verschil tussen akoestische overgordijnen en akoestische glasgordijnen? 

  • Akoestische glasgordijnen laten wel het licht door, en absorberen het geluid, toch in mindere mate dan overgordijnen. Ongewenste geluiden en echo’s worden verwijderd, maar de lichtinval zorgt ervoor dat de ruimte toch open en toegankelijk aanvoelt.
  • Akoestische overgordijnen in zwaardere stoffen absorberen onaangename geluiden en bovendien verkorten ze de nagalm en bevordert de verstaanbaarheid tijdens gesprekken. Bovendien bieden ze meer privacy als glasgordijnen en geven ze je de mogelijkheid om de kamer te verduisteren.
akoestische gordijnstoffen kobe

Kortom: wil je graag komaf maken met vervelende achtergrondgeluiden of de akoestiek in een van je ruimtes verbeteren? Overweeg dan zeker het gebruik van deze gordijnen die geproduceerd worden met geluidsabsorberend materiaal en bekijk dan ons ruime aanbod binnen Tissus Maison of kom langs in onze winkel in Antwerpen. Onze toegewijde medewerkers helpen je de beste akoestische gordijnen te vinden. Samen met jou kiezen ze de beste opties voor geluidsabsorptie, lichtregeling en designstijl.

 

 ADVIES IN DE WINKEL 

Ons team staat klaar om u bij te staan in uw interieurproject, klein of groot. We luisteren naar uw wensen en we vinden de passende materialen, kleuren en afwerking binnen uw budget.

MAATWERK  

Gespecialiseerde ateliers werken aan de confectie van de gordijnen. Samen met betrouwbare fabrikanten in de zonwering garanderen we een persoonlijke en optimaal eindresultaat.  Ieders project is uniek!

OPMETEN BIJ U THUIS

Na winkelbezoek komen we aan huis opmeten. Dit zorgt voor een correcte prijsofferte, plaatsing inclusief. De installatie wordt met veel zorg uitgevoerd door een plaatser in eigen dienst.

 ADVIES IN DE WINKEL 

Ons team staat klaar om u bij te staan in uw interieurproject, klein of groot. We luisteren naar uw wensen en we vinden de passende materialen, kleuren en afwerking binnen uw budget.

MAATWERK  

Gespecialiseerde ateliers werken aan de confectie van de gordijnen. Samen met betrouwbare fabrikanten in de zonwering garanderen we een persoonlijke en optimaal eindresultaat.  Ieders project is uniek!

OPMETEN BIJ U THUIS

Na uw winkelbezoek komen we aan huis opmeten. Dit zorgt voor een correcte prijsofferte, plaatsing inclusief. De installatie wordt met veel zorg uitgevoerd door een plaatser in eigen dienst.

13 + 11 =

Maak een afspraak