Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen worden vooral toegepast op slaapkamers om de ruimte te verduisteren en slaap te bevorderen.

Maar, verduisterende gordijnen kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden in kantoorruimtes zoals een ruimte waar een presentatie op scherm moet kunnen gegeven worden. En in het algemeen gaan gevoerde gordijnen de valling van de stof  bevorderen en bescherming geven aan de stof  tegen  zonlicht. 

Als je graag een echt donkere ruimte wenst is het een noodzaak om gordijnen met een verduisterende voering te kiezen. Verduisterende gordijnen zijn in 2 lagen gestikt met aan de voorzijde de geweven stof en aan de achterzijde of de buitenzijde de verduisterende voeringstof. Meestal is de voering wit, in andere gevallen is de voering een kleur passend bij de geweven gordijnstof. Verduisterende gordijnen zijn zeer toepasselijk in slaapkamers.

Er bestaan ook dim out stoffen  waarbij de geweven gordijnstof al gedeeltelijk verduisterend is  en waar er dus geen voering meer bij nodig is . Deze dimout  stoffen zijn te verkrijgen in diverse kleuren en structuren.  Een black out stof is 100% verduisterend en een dim out stof is maar 90% verduisterend. Als je 100% donker wilt gaan in de slaapkamer, moet je het gordijn met blackout voeren.  

De manier waarop het gordijn  wordt opgehangen heeft veel invloed op het verduisterende effect. Het beste is om een verduisterende gordijn hoog en breed te hangen  aan een plafondrail.  Zo is het gordijn het meest dekkend en dus verduisterend. Als de gordijnen aan een gordijnroede hangen, dan is het aangeraden om met een retour te werken.

Bijkomende  voordelen van verduisterend gevoerde gordijnen zijn, dat ze zorgen voor een zeer goede isolatie en akoestiek in je interieur. 

Verduisterende gordijnen stralen bovendien een bepaald soort luxe en exclusiviteit uit omdat de stof mooi vol is door de extra laag van voering die eraan wordt toegevoegd.

Verduisteringsgordijnen hangen in sommige gevallen iets stugger dan normale overgordijnstoffen door de dikte van de stof. Je kan verduisterende gordijnen maken  met verschillende soorten plooien.

Het soort plooien dat je kiest bepaalt uiteraard ook de uitstraling van je verduisterend gordijn. 

Bij Tissus Maison raden we onze cliënten vaak  verduisterende gordijnen aan met een enkele of dubbele plooi. Gordijnen met plooien kunnen op alle soorten gordijnophanging toegepast worden. Ook al kies je voor gordijnen die bevestigd worden aan ringen. Deze ringen komen aan een roede te hangen, waardoor je een stoere look in je interieur creëert. 

Ben je op zoek naar een gordijn met een moderne strakke look? Dan kies je  een wave plooi. Deze golfband plooi oogt iets eleganter, waar een dubbele plooi robuuster is en warmte uitstraalt. Maar een gordijn met wave plooi kan onmogelijk verduisterend zijn. 

 Voor elke kamer in je interieur is een er een passend soort gordijn. Als je bijvoorbeeld wel veel lichtinval wenst, maar toch gesteld bent op je privacy zijn vitrage- of inbetween een perfecte oplossing: daarbij kan je overdag buiten zien, maar heb je geen last van inkijk van buiten naar binnen.

Belangrijk is wel om te weten hoeveel lichtinval je wil creëren in je interieur. Afhankelijk daarvan kan je een materiaalsoort uitkiezen. Tussen verduisterende gordijnen heb je namelijk ook nog verschillende opties. Je kan kiezen tussen een een gordijn met verduisterende voering die eraan gestikt wordt, een dim-out gordijn en een black-out gordijn; waarbij er een verduisterende stof achter het gordijn zit. Als je geen enkel streepje licht door het gordijn wil laten komen, opteer je best voor een black-out gordijn. 

Wanneer je opteert om verduisterende gordijnen te nemen, hou er dan rekening mee dat dit meestal vollere  gordijnen zijn, die mooier ogen op een groot oppervlak. In de slaapkamer zijn verduisterende gordijnen bijvoorbeeld heel aangenaam tijdens de zomermaanden, wanneer het ‘s avonds langer licht is en de zon weer vroeg op komt. Maar ook wanneer je kantoor zich bij je thuis bevindt, of je televisie kijkt kan zonlicht niet wenselijk zijn. Verduisterende gordijnen bieden hiervoor de perfecte oplossing.

In het assortiment van Tissus Maison vind je verschillende textuurstoffen en  structuurstoffen zoals fluwelen, die steeds luxueus ogen en tot in detail geperfectioneerd zijn. Over het ophangen van de gordijnen in je slaapkamer hoef je je geen zorgen maken. Tissus Maison heeft een breed assortiment aan  gordijnstokken, binnenlopen en rails .

Tissus Maison begrijpt perfect dat het best lastig kan zijn, om als leek de juiste verduisterende gordijnen te kiezen. Daarom nodigen we uit  om langs te komen in onze ruime showroom in Antwerpen om de vele afwerkingen van gordijnen te bekijken. Ook is het mogelijk om de stofcollectie een paar dagen mee te nemen, waardoor je weet hoe de stof er in je interieur gaat uitzien qua kleur onder de lichtinval van je thuis omgeving.

Voor iedere keuze in verduisterende gordijnen biedt Tissus Maison gepersonaliseerd advies op maat, zodat jij als klant niet enkel tevreden met je keuzetraject maar ook elke dag geniet van het thuiskomen in je eigen huis. Kies uit onze enorm uitgebreide collectie op maat gemaakte  gordijnen waar trendy kleuren, fraaie stoffen, dessins en materialen centraal staan.

Tissus Maison biedt ook naast verduisterende gordijnen verduisterende rolgordijnen aan. Een verduisterend rolgordijn is ideaal voor in elke kamer van je interieur dat je wenst te verduisteren. We bieden een groot assortiment aan  verduisterende rolgordijnen op maat  in de collecties Luxaflex en Diaz

Bij een op maat gemaakt verduisterend rolgordijn bepaal je zelf je bedieningsmechanisme en met een precieze maatopname zijn er veel mogelijkheden tot een volledige verduistering.  De verduisterende rolgordijnstoffen zijn 100 % verduisterend.  Maar, bij verduisterende rolgordijnen zonder zijprofielen ontstaan er soms lichtkieren tussen het rolgordijn en het kozijn.

Wil je deze lichtkieren voorkomen? Kies dan voor een verduisterend rolgordijn met zijprofielen. Een verduisterend rolgordijn zal je nachtrust bevorderen.  Daarnaast helpen de verduisterende stoffen om de ruimte koel te houden, doordat het zonlicht geblokkeerd wordt en ze verhogen de privacy.

De verduisterende rolgordijnen van Tissus Maison kunnen op maat. U merkt het, het aanbod is zo uitgebreid dat u best wat deskundig advies kan gebruiken om de juiste keuze te kunnen maken.  Kom langs in de  showroom en bekijk er alle afwerkingsmogelijkheden.

Heb je nog een specifieke vraag omtrent de keuze van je verduisterende rolgordijnen of een offerte op maat? Dan kan je altijd contact opnemen voor een afspraak bij Tissus Maison. Wij helpen je met veel plezier verder.

 

 ADVIES IN DE WINKEL 

Ons team staat klaar om u bij te staan in uw interieurproject, klein of groot. We luisteren naar uw wensen en we vinden de passende materialen, kleuren en afwerking binnen uw budget.

MAATWERK  

Gespecialiseerde ateliers werken aan de confectie van de gordijnen. Samen met betrouwbare fabrikanten in de zonwering garanderen we een persoonlijke en optimaal eindresultaat.  Ieders project is uniek!

OPMETEN BIJ U THUIS

Na winkelbezoek komen we aan huis opmeten. Dit zorgt voor een correcte prijsofferte, plaatsing inclusief. De installatie wordt met veel zorg uitgevoerd door een plaatser in eigen dienst.

 ADVIES IN DE WINKEL 

Ons team staat klaar om u bij te staan in uw interieurproject, klein of groot. We luisteren naar uw wensen en we vinden de passende materialen, kleuren en afwerking binnen uw budget.

MAATWERK  

Gespecialiseerde ateliers werken aan de confectie van de gordijnen. Samen met betrouwbare fabrikanten in de zonwering garanderen we een persoonlijke en optimaal eindresultaat.  Ieders project is uniek!

OPMETEN BIJ U THUIS

Na uw winkelbezoek komen we aan huis opmeten. Dit zorgt voor een correcte prijsofferte, plaatsing inclusief. De installatie wordt met veel zorg uitgevoerd door een plaatser in eigen dienst.

1 + 10 =

Maak een afspraak